Het hebben van een huisdier wordt door veel mensen als een verrijking gezien. Ze zijn gezellig, rustgevend, zorgen voor leven in huis en zijn vaak gewoon onderdeel van de familie. Je wilt uiteraard niet dat je huisdier ooit iets overkomt. De kans is alleen klein dat je nooit de dierenarts zult zien voor onverwachte situaties. Denk aan het hebben ontdekt van een verontrustend bultje op het lichaam, een wond die maar niet wil dichten, plotselinge jeuk of gewoon plots onwel zijn geworden. Medische zorg ontvangen voor je huisdier is echter allesbehalve goedkoop. Om die reden kan een huisdierverzekering Univé afsluiten een optie zijn. Zo voorkom je dat je hoge rekeningen volledig uit eigen zak moet betalen.

Tot dit bedrag worden medische kosten vergoed

De huisdierverzekering van Univé is er in twee varianten, namelijk één voor katten en één voor honden. Beide pakketten zijn eigenlijk identiek aan elkaar qua inhoud. Zo ben je hiermee standaard verzekerd tegen ongevallen, aandoeningen en ziekte. Houd wel rekening met een vergoeding van 80%. De overige 20% betaal je dus zelf. Dit geldt per declaratie. Je bent er verder vrij in om een dierenarts naar keuze te bezoeken. Tot wel bedrag je je hond of kat verzekerd wilt hebben, daarin worden je ook twee opties geboden. Je kunt kiezen voor €2.500 of het dubbele daarvan, met €5.000. Logischerwijs heeft een hoger bedrag ook invloed op de hoogte van de premie – die stijgt namelijk mee.

Zijn vaccinaties ook onderdeel van het pakket?

Er zijn heel veel dingen die gewoon onder de verzekering vallen, zoals een consult bij de dierenarts (uitgezonderd routinebezoekjes). Onderzoeken en behandelingen maken tevens deel uit van de dekkingen binnen de huisdierverzekering. Mocht er een operatie nodig zijn, ook dan is het goed om te weten dat de kosten daarvan grotendeels betaald worden door de verzekeraar. Let er echter ook op dat er eveneens tal van zaken niet onder het pakket zijn geschaard. Vaccinaties en kuren vormen bijvoorbeeld een uitzondering, net als medisch niet-noodzakelijke behandelingen, voortplanting en preventieve zorg. Het moet dus echt gaan om iets waarbij de gezondheid van je hond of kat in het geding is.

Eenvoudig premie berekenen van honden- of kattenverzekering

Houd er overigens rekening mee dat de leeftijd van je hond of kat een belangrijke rol speelt bij het wel of niet geaccepteerd worden voor de basisverzekering. Is je hond al 8 jaar of ouder, dan kun je alleen een ongevallenverzekering afsluiten bij Univé. Voor katten is dit vanaf een leeftijd van 10 jaar. Daarbij geldt dat klachten die al bestonden op het moment dat je de verzekering hebt aangevraagd, niet verzekerd kunnen worden. Er is om die reden ook sprake van een wachttijd van 30 dagen. Wil je niets liever dan profiteren van zoveel mogelijk zekerheid, dan zijn er zowel voor de hond als kat aanvullende dekkingen mogelijk, in de vorm van Beweegzorg, Gebitszorg en/of Reizen. Ongetwijfeld spelen de kosten een rol bij het wel of niet afsluiten van een honden- of kattenverzekering. Daarom vind je bij Univé een handige tool op de website waarmee je al binnen 1 minuut weet waar je aan toe bent.